Investera i spelbranschen

Välkommen till en livesänd halvdag med några av Sveriges främsta spelinvesterare

Spelbranschen i Sverige är brännhet och just nu växer den allra snabbast i norra Sverige. I Norrbotten och Västerbotten finns idag 75 etablerade spelbolag med över 500 aktiva i branschen.  För att denna positiva utveckling ska kunna fortsätta så fortsätta behövs mer riskkapital, fler personer med rätt kompetens och lyckade innovationsprocesser. 

Luleå Business Region och Arctic Game Lab bjuder in till en livesänd halvdag med några av Sveriges främsta investerare inom spel för att prata om investeringar i morgondagens spelsuccéer, och bidra till ökad kunskap om vad det innebär att investera i ett spelbolag.  

I norra Sverige sker just nu en enorm utveckling inom spelindustrin och idag finns det 14 spelutbildningar med 600 studenter på Boden och Skellefteås campusområden. Luleå tekniska universitet har bedrivit spelutbildning i Skellefteå sedan 80-talet och mer än 600 spelutvecklare har utexaminerats därifrån och idag utgör de en betydande del av svensk spelindustri. Spelklustret Arctic Game Lab:s långsiktiga mål är att regionen år 2030 ska ha 1 000 professionella spelutvecklare och 100 spelbolag. 

Digitala spel är “born global” och når direkt vid lansering en internationell marknad utan större distributionskostnader. En lyckad spellansering genererar därför väldigt höga vinster, vilket även är skälet till höga bolagsvärderingar. Dock är det är minst sagt svårt att i ett tidigt skede identifiera de företag som har störst potential att lyckas.

 

Deltagare under dagen:

Cherié Karlsson, Luleå Business Region och lokal projektledare för Arctic Game Lab
Daniel Wilén, Cluster Manager på Arctic Game Lab 
Matti Larsson, VD på det nyligt börsnoterade Umeåbolaget Zordix
Anton Albiin, Ansvarig för nyföretagande och utbildning på Dataspelsbranschen
Andreea Chifu från spelförläggarbolaget Raw Fury
Per-Arne Lundberg, VD på Amplifier Game Invest
Pontus Mähler, Director of Business Development på Global Top Round. Global Top Round är en interaktiv acceleratorsprogramsom hjälper spelstudios över hela världen framåt. 
Samuel Holmström VD på Lundqvist Trävaru 
Jens Lundqvist Vice VD på Lundqvist Trävaru
Anders Hallberg, VD på Tromb
Lena Fridlund Forsberg, Investment Manager på Partner Invest
Johan Strömberg, VD på Wanderword
Maya Umar, medgrundare på Blamorama Games
Ingrid Fridesjö, medgrundare på Blamorama Games

Moderatorer:

Malin Winberg
Stefan Lampinen

 

Därför ska du investera i spebranschen arrangras med stöd av Aktiespararna, Region Norrbotten, Region Västerbotten, den europeiska regionala utvecklingsfonden och sker inom projektet Innovation Game 2.0.

Related Posts

We Are Here For You

We care about your experience. Fill in your details and we’ll contact you shortly.